Achterhoekse Molentocht 2018

24 maart 2018

Een mooie en uitdagende fietstocht door het fraaie Achterhoekse landschap langs maar liefst 18 molens. Dat is de Achterhoekse Molentocht 2018 die op Tweede Paasdag (2 april) voor de vierde keer vanuit Doetinchem wordt verreden. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden van 60 en 120 km.

 

Deelnemen

De Achterhoekse Molentocht wordt voor de vierde keer georganiseerd. Start is maandag 2 april vanuit Wielercafé ‘Parijs is nog ver’ aan de Spinbaan 21c in Doetinchem. Er kan tussen 09.00 en 10.00 uur gestart worden, inclusief Scan&Go van de NTFU.

Het inschrijfgeld bedraagt €10,00 per persoon voor de routes van 60 en 120 km.

 

Achterhoekse Molentocht: de routes

De routes voeren de deelnemers door de gemeenten Doetinchem, Montferland, Bronkhorst, Oude IJsselstreek en een stukje Duitsland. Onderweg kunnen de fietsers genieten van fraaie vergezichten, de heuvels van het Montferland en dus de 18 molens langs de route. Er zijn meerdere pauzeplekken opgenomen zodat deelnemers volop kunnen genieten van de geweldige wegen en paden. De routes zijn duidelijk gepijld.

 

Organisatie

De tocht wordt georganiseerd door Mario Lammerts , Bert Wermer, Ron Barten, Monique Reijers en het Doetinchemse wielercafé ‘Parijs is nog ver’.

 

Met de Achterhoekse Molentocht zamelt de organisatie geld in voor Stichting Kanjers voor Kanjers. De vier leden van dit team nemen op vrijdag 29 juni deel aan de Tristman Hoffman Challenge 2018 het fiets- en wandelevenement dat in de Italië plaatsvindt en waar dit jaar de Passo Manghen wordt beklommen.

 

Goede doel

Het doel van de Tristan Hoffman Challenge is om geld in te zamelen voor het goede doel: Kanjers voor Kanjers. Kanjers voor Kanjers zet zich in voor het welzijn van kinderen in de Achterhoek, in het bijzonder rond sport en spel. Kinderen die niet of nauwelijks in staat zijn om sport en spel te beleven: minder bedeelde, zieke of gehandicapte kinderen. Voor deze kinderen zoekt de stichting een oplossing zodat sport en spel ook voor hen tot de mogelijkheden behoort.

 « Terug naar nieuws